Stadsgids Alkmaar
Stadswandelingen, Stadtführungen, Citytours

Kaasmarkt


De kaasmarkt in Alkmaar is een van de grootste en oudste kaasmarkten in Nederland. Met 170000 bezoekers per jaar is het altijd gezellig om rond te lopen en rond te kijken op het Waagplein.

Kijk naar de kaasdragers van het kaasdragersgilde, die met ongeveer 130 kilo aan kaas op een berrie lopen. De handelaren en de kaasverkopers die middels handjeklap de prijs bepalen. De keurmeesters die door te ruiken, proeven en te voelen bepalen hoe de kwaliteit van de kaas is. En natuurlijk de kaasmeisjes, die ook kaas verkopen.

Van eind maart tot en met eind september ben je op vrijdagochtend welkom op de gezelligste kaasmarkt in Holland. In juli en augustus is de markt ook te bezoeken op dinsdagavond. Vanaf 19.00 uur staan de Gouda kazen klaar! Er liggen zo'n 2400 stuks kaas op de markt, in totaal zo'n 30000 kilo. Helaas geen ronde Edammer kazen meer, maar nog altijd meer dan genoeg kaas om naar te kijken! 

De kaasmarkt in Alkmaar is een geweldig evenement om te bekijken. Ik heb speciale wandelingen waarbij ik je alles vertel over de kaasmarkt, zijn historie en alles wat er gaande is op de markt. Wil je de kaasmarkt bezoeken met een gids? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!