Stadsgids Alkmaar
Stadswandelingen, Stadtführungen, Citytours

Over Stadsgids Alkmaar


Mijn naam is Alexandra Honings en ik werk als stadsgids in Alkmaar. Sinds een aantal jaar woon ik in deze prachtige stad. Ik heb mij altijd al erg geïnteresseerd in geschiedenis, maar na een toeristische opleiding ben ik in eerste instantie heel iets anders gaan doen op werkgebied. 

Omdat de interesse bleef, ben ik in mijn vrije tijd cursussen zoals kunstgeschiedenis, architectuur en de geschiedenis van Nederland gaan volgen. Ook ben ik mij gaan verdiepen in de geschiedenis van Alkmaar omdat ik als inwoner graag meer wilde weten. En wat bleek, er waren echt ontzettend veel leuke, spannende, grappige en ontroerende verhalen te vinden!

Een paar jaar geleden heb ik dan ook de keuze gemaakt om voor mijzelf begonnen als gids en ik heb het echt het leukste werk van de wereld. Ik vind het geweldig om mensen mee te nemen op een stadswandeling in Alkmaar, laat je graag de stad door de ogen van een inwoner zien, neem je mee naar verborgen plekjes die anders niet gezien worden en vertel de verhalen die niemand kent.

Aangezien geschiedenis niet saai is, mag er tijdens mijn tours gelachen worden! Ik hou van de interactie die ik met groepen heb, hoe meer vragen hoe liever. En weet ik iets niet te beantwoorden... dan zoek ik het op en kom ik er later op terug.